Καταπολέμηση Μυκητών

H Entomokil με 15 χρόνια εμπειρία στην απεντόμωση και διαφύλαξη έργων τέχνης, πρώτη στην Ελλάδα και σε αποκλειστικότητα, διαθέτει την δυνατότητα αφαίρεσης μυκήτων από χαρτί χωρίς την χρήση θερμικών μεθόδων η επιβλαβών για την υγεία χημικών. Ως γνωστόν, οι μύκητες υπάρχουν παντού και μόλις βρεθούν σε κατάλληλες συνθήκες αναπαράγονται και αναπτύσσονται ταχύτατα. Μεγάλες είναι οι καταστροφές που μπορούν να προκαλέσουν τόσο στα αντικείμενα και Έργα Τέχνης, όσο και στην υγείας μας, αν δεν προσέχουμε και τους καταναλώνουμε.

Μέθοδος


Η διαδικασία που ακολουθείται είναι πάνω από όλα επικεντρωμένη στην διαφύλαξη της ακεραιότητας του βιβλίου. Το εξειδικευμένο συνεργείο μας στην αρχή της διαδικασίας αφαιρεί μία ποσότητα μυκήτων έτσι ώστε η μετέπειτα καταπόνηση του βιβλίου να είναι η ελάχιστη δυνατή.

Έπειτα εφαρμόζει ένα υδατοδιαλυτό σκεύασμα με το οποίο αφαιρούνται οι αποικίες των μυκήτων από την επιφάνεια των βιβλίων. Έτσι, τα βιβλία φαίνονται σαν να έχουν μόλις τυπωθεί.

Η διαδικασία αυτή λειτουργεί στα περισσότερα είδη μυκήτων με θεαματικά αποτελέσματα.

Ρωτήστε μας για τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης των μυκήτων για τον χώρο σας. Η πρόληψή τους είναι ζωτικής σημασίας και δεν θα πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.