Απεντομώσεις – Εντομοκτονίες

Με τον όρο Απολυμάνσεις, συνήθως αναφερόμαστε στις Απεντομώσεις - Εντομοκτονίες, δηλαδή την καταπολέμηση των εντόμων, τα οποία διεθνώς έχουν αναγνωρισθεί περί το 1,5 εκατομμύριο διαφορετικά έντομα.

Τα έντομα χαρακτηρίζονται από την ανατομία τους, τις συνήθειές τους ή από το είδος της ύλης που καταστρέφουν. Έτσι, υπάρχουν π.χ. τα ξυλοφάγα έντομα καταστρέφουν τα ξύλινα είδη, τα έντομα του χαρτιού καταστρέφουν τα είδη από χαρτί, ενώ υπάρχουν έντομα που καταστρέφουν τρόφιμα ή ξηρούς καρπούς κ.λ.π.
Η Entomokil ασχολείται με τα Οικόσιτα έντομα κυρίως, δηλαδή αυτά που έχουν άμεση σχέση με τον άνθρωπο στους χώρους κατοικίας - εργασίας και ψυχαγωγίας του.

Βασικά Είδη Εντόμων:

• Βαδιστικά: (κατσαρίδες, μυρμήγκια, ψαράκι, σκόροι, ψαλίδες)
• Ιπτάμενα: (κουνούπια, μύγες)
Ξυλοφάγα: (τερμίτες, σαράκι)
• Αιμομυζητικά: (κοριοί, ψύλλοι, τσιμπούρια)
• Αραχνοειδή: (αράχνες, ακάρεα)
Έντομα αποθηκών: (λεπιδόπτερα και κολεόπτερα)

Η καταπολέμηση κάθε οικόσιτου παράσιτου εξαρτάται από τρεις παράγοντες:

Α. Την Εταιρεία που κάνει την εργασία
Β. Τα φάρμακα που χρησιμοποιεί η Εταιρεία
Γ. Τον Πελάτη

Τους δύο πρώτους παράγοντες τους ελέγχουμε άμεσα. Ο τρίτος παράγοντας, δηλαδή ο πελάτης, είναι και ο πιο σπουδαίος διότι από την συνεργασία του θα εξαρτηθεί άμεσα και το αποτέλεσμα της εργασίας μας.
Ο πελάτης πρέπει να συνεργάζεται και να ακολουθεί τις οδηγίες που το δίνει η Εταιρεία τόσο σε θέματα καθαριότητας όσο και μονώσεως.

Εντομοκτόνα

Τα εντομοκτόνα χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Τα υγειονομικής σημασίας και τα γεωργικής σημασίας. Τα υγειονομικής σημασίας βιοκτόνα έχουν άδεια χρήσης για χώρους όπου ο άνθρωπος ζει και κινείται, ενώ τα γεωργικής σημασίας βιοκτόνα χρησιμοποιούνται από τους γεωργούς για καλλιέργειές τους π.χ. καταπολέμηση δάκου ελιάς και ΔΕΝ έχουν έγκριση για χρήση σε περιβάλλον ανθρώπου.

Οι εχθροί των εντομοκτόνων υγειονομικής σημασίας είναι δύο, ο ήλιος και το νερό. Ο ήλιος προκαλεί την διάσπαση της χημικής σύνθεσης του φαρμάκου, ενώ το νερό το διαλύει. Έτσι, σε ένα χώρο που έχουμε ψεκάσει με εντομοκτόνο όπου δεν το χτυπάει ο ήλιος αλλά δεν πέφτει και νερό, έχουμε τις ιδανικές συνθήκες και το φάρμακο μπορεί να παραμείνει τουλάχιστον 2-3 μήνες.

Είναι πολύ σημαντικό η χρήση των φαρμάκων να πραγματοποιείται από εκπαιδευμένους ανθρώπους. Τα φάρμακα έχουν βιοσυσσωρευτική δράση και όσο απλό και να φαίνεται, μακροπρόθεσμα, μπορούν να προξενήσουν σημαντικές βλάβες.

Τα υγειονομικής σημασίας φάρμακα είναι πλέον πιο ακίνδυνα (υπό την προϋπόθεση ορθολογιστικής χρήσης, τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφαλείας) και δεν έχουν σχέση με τα ισχυρά δηλητήρια που χρησιμοποιούνταν παλιότερα. Βέβαια καλό θα είναι την στιγμή του ψεκασμού, προληπτικά, να μην βρίσκονται στο χώρο μικρά παιδιά και μεγάλοι άνθρωποι, σε περίπτωση που υπάρχει κάποια υπερευαισθησία – αλλεργία.

Κλείσε Τώρα Ραντεβού για Απεντόμωση

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

 

Κλείσε Ραντεβού Τώρα

Tηλέφωνο: 210 4965534 | 210 4965538
Κινητό: 697 7445400
Email: info@entomokil.gr