Αποστείρωση Αέρα - ABIOS

Το ABIOS είναι ένα σύστημα το οποίο είναι προσανατολισμένο στην απολύμανση του αέρα και μόνον. Με τον όρο απολύμανση εννοούμε την καταστροφή των μικροοργανισμών που υπάρχουν στον αέρα δηλαδή, ιούς, βακτήρια και μύκητες. Είναι γνωστό ότι πολλές ασθένειες μεταδίδονται μέσω του αέρα. Το ABIOS μπορεί να βοηθήσει με την λειτουργία του στον καθαρισμό του αέρα από τέτοιους μικροοργανισμούς. Ιδιαίτερα σε χώρους όπου συχνωτίζονται πολλά άτομα όπως Γραφεία, Εργοστάσια, Ιατρεία, Νοσοκομεία, Εστιατόρια κ.λ.π.

Το σύστημα ABIOS, με την χρήση της ακτινοβολίας UV που εκπέμπουν ειδικοί λαμπτήρες, αποστειρώνει τον αέρα του χώρου στον οποίο εγκαταστάθηκε. Ταυτόχρονα, επειδή με την χρήση της ακτινοβολίας UV παράγεται Όζον (Ο3),  το μετατρέπει σε καθαρό οξυγόνο (Ο2) και το απελευθερώνει στο χώρο.

Το ABIOS είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιτρέπεται η διαφυγή ακτινοβολίας από το εσωτερικό. Έτσι, δεν είναι ενοχλητικό για τον χρήστη του χώρου. Επίσης, είναι κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από INOX και δεν έχει αναλώσιμα. Το μοναδικό που πρέπει ν’ αλλάζεται είναι οι λαμπτήρες καθώς μετά από ένα χρόνο συνεχούς λειτουργίας τους, η φωτεινότητας τους μειώνεται.

Η κάθε συσκευή μπορεί να καθαρίζει ένα χώρο από 200κμ έως 300κμ ανάλογα τον ρυθμό εισόδου εξόδου των χρηστών του χώρου και της ταχύτητας των ανεμιστήρων.

Σε πείραμα που έγινε στο ινστιτούτο φυτοπαθολογίας της Ρώμης ένας χώρος 40κμ κλείστηκε αεροστεγώς και μολύνθηκε με κάποια είδη μυκήτων και βακτηρίων. Το ABIOS μέσα σε 12 ώρες τον καθάρισε τελείως δείχνοντας τις πραγματικές του δυνατότητες.

Το σύστημα ABIOS είναι ένα μηχάνημα απαραίτητο για κάθε χώρο που φιλοξενεί Έργα Τέχνης. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το μικροβιακό φορτίο εντός των μουσείων είναι πολύ μεγαλύτερο από το μικροβιακό φορτίο που υπάρχει έξω από αυτά. Η συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη τόσο σε αστικό περιβάλλον όσο και σε μη αστικό περιβάλλον. Σε χώρους δηλαδή όπου εργάζονται άνθρωποι αλλά και εκτίθενται τα διάφορα έργα.

Η Entomokil με την ιδιαίτερη πείρα που διαθέτει μπορεί να σας δώσει μοναδικές λύσεις.