Απεντόμωση Κατσαρίδων

Η παρουσία της κατσαρίδας στο σπίτι και στο χώρο εργασίας είναι συχνό φαινόμενο, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι, η απεντόμωση της πρέπει να είναι τακτική και να πραγματοποιείται συχνά Απεντόμωση - Απολυμανση κατσαριδων

Οι κατσαρίδες είναι έντομα που ανήκουν στα Αρθρόποδα και πιο συγκεκριμένα στην τάξη των Βλαττοειδών (Blattaria). Έχουν επίπεδο σώμα, με αποτέλεσμα να μπορούν να κινούνται εύκολα και να τρυπώνουν ακόμα και σε σχισμές. Υπάρχουν 3500 είδη κατσαρίδων, αλλά 3 είναι τα είδη των κατσαρίδων που συναντάμε στην Ελλάδα :

  • Periplaneta Americana (Αμερικάνικη)
  • Blattela Germanica (Γερμανική)
  • Blatta Orientalis (Ασιατική)

Ως επί το πλείστον βέβαια τα δύο πρώτα είδη συναντώνται συχνότερα και είναι ευνόητο πως τα ονόματα που έχουν δοθεί στις κατσαρίδες δεν έχουν πλέον σχέση με την προέλευσή τους.

 Βιολογικός Κύκλος

Χαρακτηριστικά των κατσαρίδων είναι η αντοχή τους και ο ρυθμός αναπαραγωγής τους. Η διάρκεια της ζωής τους κυμαίνεται από 6 μήνες έως 2 χρόνια και αναπαράγονται με αυγά, τα οποία φέρει η θηλυκιά στην ωοθήκη που είναι κολλημένη πίσω της (αυτό διαρκεί περίπου 1 μήνα). Γονιμοποιούνται 4 -7 φορές το χρόνο και ο κύκλος της ζωής τους (από τη στιγμή που το αυγό γονιμοποιηθεί, μέχρι να μεγαλώσει το κατσαριδάκι και ν’ αρχίσει να δίνει καινούργια αυγά ) διαρκεί 12- 13 εβδομάδες.

Η Αμερικάνικη “μεγάλη” κατσαρίδα κουβαλάει στην ωοθήκη της 12 - 16 αυγά, ενώ η Γερμανική κατσαρίδα ή αλλιώς “μικρή” ωοτοκεί 30 - 40 αυγά τη φορά! Έτσι, μπορούμε να φθάσουμε στον καταπληκτικό αριθμό των 160.000 κατσαρίδων το χρόνο, οι οποίες παράγονται από μία μόνο κατσαρίδα, ενώ από αυτές επιζεί περίπου ένα ποσοστό της τάξεως του 65%.

Συνήθειες

Οι κατσαρίδες είναι παμφάγες και μπορούν να ζήσουν οπουδήποτε υπάρχει νερό. Γενικότερα τις βρίσκουμε σε σημεία που υπάρχει υγρασία, σκοτάδι και ζέστη, ενώ ‘τριγυρνάνε’ κυρίως τις βραδινές ώρες. Σε περίπτωση που γίνονται ορατές ακόμα και την ημέρα, τότε θα πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθεί επέμβαση κατσαριδοκτονίας από εξειδικευμένο συνεργείο απεντομώσεων, διότι πιθανότατα ο πληθυσμός τους να έχει αυξηθεί σημαντικά.

Το σημαντικότερο πρόβλημα με τις κατσαρίδες, πέρα από την αποκρουστική για τους περισσότερους όψη τους, είναι ότι γίνονται φορείς επικίνδυνων για την υγεία ασθενειών όπως η δυσεντερία, η γαστρεντερίτιδα, η πολιομυελίτιδα, ο τύφος και η σαλμονέλα. Καλό θα είναι λοιπόν, ιδίως σε κατοικημένους χώρους, μαζί με την απεντόμωση - κατσαριδοκτονία να συνδυαστεί μια καλή απολύμανση του χώρου για να εξοντωθούν τα παθογόνα μικρόβια.

  • Κάθε οικία & πολυκατοικία θα πρέπει να κάνει επεμβάσεις κατσαριδοκτονίας, έστω και προληπτικά, τουλάχιστον 2-3 φορές το χρόνο.
  • Σε περίπτωση που κατσαρίδες κάνουν την εμφάνιση τους στο χώρο, η απεντόμωση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα!
  • Χώροι εργασίας θα πρέπει να απεντομώνονται τακτικά, κάθε 1- 2 μήνες, ανάλογα με το προϊόν και την τοποθεσία τους. Βιομηχανίες Τροφίμων, για παράδειγμα, θα πρέπει αυστηρά κάθε μήνα να πραγματοποιούν επεμβάσεις Απεντόμωσης - Μυοκτονίας.

Κλείσε Ραντεβού Τώρα

Tηλέφωνο: 210 4965534 | 210 4965538
Κινητό: 697 7445400
Email: info@entomokil.gr